Udsalg

Verdens Bedste Pizzaopskrift

pizza_1 collage

fornopicmonkey-collageIndeholder reklamelinks

Verdens Bedste Pizzaopskrift ( ja mindre kunne ikke gøre det 😉 )

Jeg er så heldig, at min mand er lidt af en grillentusiast. Han har invisteret i både gas og kulgrill, så hvad mangler man så i samligen? En Pizzaovn til udendørsbrug selvfølgelig. Vores er en Morsø Forno.

Jeg har mange forskellige pizzadeje, for at finde den helt perfekte italienske pizzadej, der smager af sommer, ferie og er nem at håndtere. Har fundet frem til en helt utrolig god og nem bund, som jeg lige vil dele.

Pizzaen kan både tilberedes i pizzaovn og i alm ovn ved minimum 250 grader

Opskrift til 3 små pizzaer eller 2 store

ca 3 dl. lunken vand

20 g. gær

1 teskefuld groft salt

1/2 teskefuld sukker

lidt citronsaft efter smag

450 g italiensk Tipo 00 hvedemel

Groft Majsmel (polenta) til udruldning af dejen

Sådan gør du:

Bland vand og gær sammen til gæren er udrørt i vandet.

Salt, sukker, citronsaft blandes i og tipo 00 mel blandes herefter i lidt efter lidt.

Æltes godt til dejen er smidig og elastisk. Jeg bruger en røremaskine til at ælte dejen med, men man kan også sagtens ælte på den “gammeldaws” måde.

Dejen sættes til at hæve minimum 2 timer

Efter de 2 timer, deles dejen i 2 eller 3 rundekugler og dejen hæver igen i ca 1/2 time.

Brug majsmelen til at rulle dejen ud med. Dettte giver en rigtig god sprødhed til pizzaen.

Dejen skal ca ca 25 cm, for nemmere at kunne vende den i pizzaovnen. Hvis Pizzaen skal i en ovn, kan man rulle dejen så tynd, som man har lyst og tålmodighed til 😉

Put det ønskede fyld på. Jeg bruger ofte mosede tomater, seranoskinke og mozzarella, men det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvis pizzaen skal i pizzaovn, så skal den have ca 3-4 minutter og så drej pizzaen 180 grader og giv den 3-4 min mere til dejen bobler op

Hvis pizzaen skal i ovnen, skal ovnen forvarmes til minimum 250 grader.

Jeg giver ca pizzaen 12 min. i ovnen, men det kommer helt an på ovnen. Det er vigtigt at holde øje med pizzaen imens den bliver bagt.

Afslut evt. med at komme frisk basilikum på pizzaen.

Velbekomme 🙂

Reklamelinks :Hængeparasol |Ferm Living Tæppe | Langhåret Skind

  Normann Copenhagen Lanterne | Morsø Forno

collage-forno

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsalg