Nordsøen Oceanarium for børn

 

Sponsoreret 

rokke

Vi har i weekenden, været på tur til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Der er mange oplevelser for børn og i de forskellige akvarier er der 81 forskellige arter af havdyr, der lever i Nordsøen.

Vi var inviteret til rundvisning, sammen med de andre Brand Ambassadører og deres søde børn. Vi fik lov til, at komme med på en guidet tur ind bag kulisserne og se hvor havdyrene blev fodret. Vi fik også en masse spændende information og historie af dykkeren Lasse der bl.a. fodrer klumpfisken i det store akvarie i Nordsøen Oceanarium, der rummer hele 4,5 millioner l. vand og som er Nordeuropas største.

roerefisk

nordsoeen-oceanaium-boerne-aktiviteter

 

rokke

 

Et stort hit for pigerne (da de lige fik taget lidt mod til sig) var rørebassinet.

Har kunne man få lov til forsigtigt, at ae søstjerner og fladfisk. I et andet bassin var der store rokker, som man gerne måtte klappe. De kom nysgerrigt op over vandoverfladen og kiggede på, hvad vi nu var for nogle mærkelige skabninger og sikkert også, om vi havde noget mad.

 

 

 

starfish

nordsoeen-oceanarium-madpakke

Sidste gang vi besøgte oceanariumet spiste vi i deres Cafe. Denne gang havde vi selv madpakke med og sad og nød synet af hajer og fisk der svømmede forbi imens vi spiste. Det var virkelig en fin oplevelse. Uden for højsæsonen, må man gerne tage mad med. Her sidder vi i området der hedder Havbunden. Vi havde lokket et hold bedsteforældre, med på oplevelser 🙂

 

nordsoeen-ocenarium-klumpfisken

Klumpfisken

Den store stjerne i Ocenariumet, er uden sammenligning, klumpfisken. Det er virkelig et helt specielt dyr, der kan komme op på, at veje hele 2,3 ton og kan blive op til 3,5 m lang.

Dykkeren fortalte, at klumpfisken ikke selv kan nå at finde mad i akvariet, da alle de andre fik ville spise maden før den, så den bliver håndfodret hver dag kl. 13, som en af de store attraktioner.

nordsoeen-oceanarium-fodringnordsoeen-oceanarium-krabbe

Samme dag som vi var på besøg kunne vi opleve et rigtig sjovt trylleshow, der endda kunne holde den 4 åriges koncentration hele showet igennem. Pigerne fik efterfølgende, hver deres egen fine ballondyr med hjem.

nordsoeen-oceanarium-trylleshow blokhus-hvalen

Den store Finhval der strandede på stranden ved fra Blokhus, kan man også komme helt tæt på. Det er et imponerende stort skellet, der stadig har en autentisk “duft” af hval ;-). Vi har nu set det ved flere lejligheder, bl.a. også på Blokhus torv, og størrelsen på skellettet imponere os hvergang.

Der er nogle rigtig fine udearealer, legeområder og legepladser. Der er bl.a. også en kutter med en vindmaskine, hvor man kan opleve de kræfter der opstår ved en god storm eller en orkan.

nordsoeen-oceanarium-leg

Vi var ikke udenfor i så lang tid, da der skete så meget indefor i Oceanariet, og vi også skulle se sælerne blive fodret. Der kommer et indlæg mere engang i fremtiden, når vi besøger Oceanariet igen

nordsoeen-oceanarium-sael

Du kan se mere om Nordsøen Ocenarium lige her og du kan også tjekke mit indlæg ud af et besøg sidste år lige her. Du kan også se hvad der ellers skete på dagen på instagram lige her 🙂

Har I besøgt Nordøsen Oceanarium for nyligt ? 🙂

 

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *