Ferie på den børnevenlige måde

Og sådan starter dette indlæg med de fine ord skrevet af H.C. Andersen. Et citat vi i vores lille familie prøver at efterleve, så vidt det er muligt.

I år gik rejsen til Platanias på Kreta i Grækenland. Vi bestilte for første gang igennem Primo Tours, da deres hotel Villa Platanias tiltalte vores lille familie. En beslutning vi bestemt ikke kom til at fortryde, men mere omkring dette senere i indlægget.

Fakta om Kreta

Kreta er den største græske ø og ligger i Ægæerhavet. Øen har et indbyggertal på over 650.000, og hovedstaden er Heraklion, hvor halvdelen af befolkningen bor. Chania er den næststørste by med ca. 70.000 indbyggere, og er typisk også den by, vi som turister vil ankomme til, da det er her øens største lufthavn ligger.

Sproget er nok ikke overraskende græsk, men mange taler også engelsk, da hoved erhvervet på øen er turisme.

Hotellet

Hotellet som vi boede på hedder “Villa Platanias” og er et all inklusive hotel, udelukkende med hotellejligheder.

Da vi skulle bestille hjemmefra var vi lidt skeptisk med at skulle bestille et hotel med all inclusive, da vi ved vores tidligere rejser til de græske øer vidste, at der findes utrolig mange gode restauranter med dejlig lokale græske specialiteter.

Men heldigvis måtte vi i løbet af vores ophold erkende, at all inclusive ikke var det værste vi kunne have valgt. Det betød at tøserne udover at kunne få “gratis” is flere gange om dagen, også havde den frihed, at kunne vælge lige det de vil have at spise, da alle måltider forgik som lækker buffet.

En lille bonus ting for os voksne var selvfølgelig også, at vi lige havde mulighed for, at få smagt lidt forskellige drinks end dem vi normalt ville foretrække.

Villa Platanias ligger i byen Platanias små 12 km. uden for Chania, og ligger lige ud til stranden og havet. Da vi bestilte vores rejse ved Primo Tours var vi ikke klar over, at det kun var deres gæster der benyttede hotellet, så der var udelukkende dansker på hotellet. Dette var virkelig var et plus, da der ikke gik mange dage, før vores piger havde fået sig nogen nye legekammerater.

Det var virkelig skønt, og det gav på en eller anden måde en form for frihed, da børnene kunne kommunikere med hinanden, og simpelthen legede så godt sammen og fik nye venner.

Hotellet ligger lige ned til stranden med solsenge, som hører med til hotellet. Her har man udsigt til den smukke klippeø Agioi Theodorio, som er et yndet dykkerområde.  Hvis man ikke er til det skønne havvand, så er der på hotellet også en dejlig stor pool, samt en mindre børnepool.

Villa Platanias er et familiehotel, hvor fokus ligger på at familien skal kunne slappe af og have det sjovt. Alle hverdage mellem 10-14 er der en børneklub, hvor børnene har mulighed for, at sidde sammen med en sød og kreativ dame, som hjælper dem med, at lave kreative aktiviteter, så som at klippe/klister og tegne. 

Tøserne fik i løbet af den uge vi var afsted, lavet et utal af flotte papir klip af sommerfugle og blomster, samt en masse flotte tegninger, som de har som gode sommerminder på deres værelse.

Hotellet havde også en af de første dage af vores ferie arrangeret græsk aften, hvor der selvfølgelig ud over en masse græsk spise, også var arrangeret græsk Zumba. Her kunne man virkelig komme hinanden ved gennem de græske rytmer og dansetrin.

En anden aften i løbet af vores ferieuge bestod underholdningen af en tryllekunstner, som virkelig var et hit ved børnene på hotellet. Der blev tryllede og pustede ballondyr til den helt store guldmedalje, til stor underholdning for alle hotellets besøgende.

Alt i alt et hotel vi helt klar kan anbefale, og et vi sagtens kunne finde på, at bo på næste gang turen går til Kreta. Hvis du vil se mere omkring hotellet, så se lige her.

Chania

I løbet a vores ferie var vi 2 gange inde i Chania by, som er let at komme til fra Platanias. Der går busser fra Platanias til Chania ca. hver 20 minut, og det koster lige lidt over 2€ pr. Person, vores den mindste på 5 år var gratis, mens den store på 7 år betalte fuld pris. Køreturen tager ca. 25 minutter fra Platanias, og når man bliver sat af på hovedbanegården, befinder man sig midt inde i Chania centrum.

Når man først står inde i Chania åbner der sig en verden af smukke gamle chamerende bygninger, små hyggelige gader med boder og en væld af farver fra de flotte blomster, der snor sig op af facaderne.

Markedshallerne

Vi var virkelig begejstret for Chania og alle de sanser byen havde at byde på. Den første dag vi var inde i byen besøgte vi en charmerende markedshal, som vi var blevet anbefalet at tage et kig forbi.

I markedshallen i Chania bliver der dagligt solgt frisk fanget fisk, kød, krydderier og diverse oste. Det er her lokalbefolkningen gør deres daglige indkøb, men hallen bærer også præg af at henvende sig til turister, med salg af diverse lædervare, tasker, og hvad hjertet ellers begære.

Markedshallerne er helt sikkert værd at besøge, og ligger stadig frisk i vores hukommelse fra vores besøg på Kreta, og er virkelig en oplevelse, hvis man er en feinschmecker inden for den gastronomiske verden. Eller som os bare nysgerrig 🙂

Den venetianske havn

En af de ting vi hurtigt fandt stor fornøjelse i på vores turer til Chania by, var at sidde på en af de hyggelige restauranter der ligger lige ud til havnebassinet i den idylliske og smukke venetianske havn. Her sad vi og nød udsigte, imens vi kølede os ned med en lille forfriskning.

Havnepromenaden består af en masse hyggelige bygninger og en flot udsigt til et venetiansk fyrtårn, som er lidt af at et varetegn for byen. Ved siden af fyrtårnet, ligger det flotte Firka fort, som viser lidt af historien, om det liv der tidligere har været på øen. Ved havnepromenaden har du mulighed for, at se Janitshar moskeen, som er en meget karakteristisk bygning.

Shop til you drop

En del af vores tur inde til Chania gik også ud på,  at få købt nogen af de klassiske turist souvenir med hjem, og det var der rig mulighed for I alle de små gader fyldt med gade butikker. Vi ende med at købe en halskæde og taske med hjem til vores den store pige, og den lille ønskede sig et snorkel sæt til poolen.

Kreta – Ja tak eller nej tak?

Kreta bliver helt sikkert et stort ja-tak herfra. Vi havde den mest fantastiske uge, med en masse gode oplevelser og hyggelig sammenværd. Villa Platanias satte de helt rigtige rammer for vores ferie, og var med til at gøre det til et af de bedste charter ophold vi har haft til dato. Samtidig var vores valg af rejseselskab også det helt rigtige valg, da Primo Tours guiderne viste nærvær, og var der, selvom vi ikke selv benyttede os af deres service. Dette kom bland andet til udtryk, da vores den yngste på ferien blev 5 år, og vi pludselig opdagede at der på vores værelse lå en gave og personlig hilsen fra guiderne. Det er service udover det sædvanlige.

Det er ikke sidste gang, at vi har besøgt Kreta, da øen stadig har så meget at byde på. Vi er alle kommet hjem med en følelse af, at vi sagtens kunne have taget en uge mere på øen og på det hotel vi havde valgt.

Har du besøgt Kreta eller nogle af de andre græske øer?

 

1 Comment

  1. Har aldrig besøgt Kreta, men det ser da godt nok lækkert ud. Har til gengæld været på Santorini flere gange. Der er også helt fantastisk og glæder mig allerede til at komme der igen en dag

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *