Juice for begyndere

Indeholder reklame for Froothie.dk

Kender du det, at man godt kan ende med, at føle sig lidt uinspireret i forhold til, at spise frugt og grønt om efteråret og vinteren. Om sommeren synes jeg at det er nemmere, at lave lækre salater, men hvad gør man lige om vinteren, hvor man især har brug for en masse energi og vitaminer?

Vi er nu gået i gang med, at teste en juicer fra Froothie.dk og håber lidt, at det kan give inspiration og lyst til, at indtage en masse lækre frugter og grøntsager

 Hvilken juicer?

Jeg har testet Optimum 600M Cold Press Juicer fra froothie.dk. Maskinen er robust og virker til, at være god kvalitet til en overkommelig pris.  

Optimum er et Australsk mærke, og Optimum 600m er en slowjuicer, der giver dig mulighed for, bl.a. at lave de sundeste juicer, hjemmelavet mandelmælk og meget andet spændende, som helt sikkert skal testes det næste stykke tid. 

Juicerens lave hastighed på 40-45 omdr per. min. bevarer ligeledes flest mulige næringsstoffer, giver en bedre kvalitet, smag og større mængde juice. Samtidig giver den mindre rengøring. En slow juicer kværner frem for at slynge, og får derfor meget mere saft ud af grøntsagerne og frugten

Hvordan gør man maskinen ren, tænker du nok nu?

Juiceren er nem at gøre rent efter, at have lavet juice, bare man rengøre maskinen med det samme man er færdig med at bruge den, så er der ingen ben i det. Der medfølger en børste, som gør det nemt hurtigt at skylle og rengøre komponenterne med opvaskemiddel  🙂 

Hvorfor lave juice?

Vi har hjemme hos os snakket med om, at huske at få nok vitaminer og mineraler, og bare generelt spise sundere, samt få nok frugt og grønt hver dag. Det tror jeg juiceren kan hjælpe os med. Børnene hjælper med at lave juice og det giver dem endnu mere lyst til at prøve og smage noget nyt. 

I øjeblikket er der en forkølelse der lurer i baggrunden og som der sikkert snart bryder ud. 

For at forebygge, har vi lavet denne juice fyldt med vitaminer og antioksidanter.’

Forkølelse-gå-væk Juice

Du skal bruge:

Økologiske appelsiner – dækker dit dagsbehov for C-vitamin. Frugten byder også på folat, der hjælper kroppen med at lave nye celler, producere røde blodlegemer og generelt styrke immunforsvaret. Endvidere indeholder appelsiner kalium og magnesium, som er vigtigt i forhold til hjerte- og kar-funktionen.

Økologiske gulerødder – Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod. 

Økologisk ingefær – Ingefær siges at virke blodfortyndende og kvalmestillende, dæmper betændelser og virker som en antioxidant. Den skulle især være god til, at forebygge forkølelse.

Det er vigtigt at grøntsagerne er økologiske, for at slippe for pesticider og sprøjtegift i juicen og fordelen er også, at det ikke er nødvendigt, at skrælle gulerødderne, men bare vaske dem.

Alle produkterne renses og skæres ud, så de er nemme, at putte i juiceren.

Start med, at juice gulerødderne. Hermed får du “pulpen”= resterne fra gulerødderne, som f.eks. kan tilsættes en kødsauce eller i bagværk. Vi brugte den i vores aftensmad, som bestod af spaghetti bolognaise. Det er lige en nem måde, at få sneget lidt skjulte grøntsager ind i maden 😉  

Tilsæt gulerødderne i juiceren og put ingefær i der passer til din smag.

Jeg fik ca 500 ml juice af 4 appelsiner og ca 700 g gulerod.

Smid et par isterninger i juicen, pynt med lidt grønt for syns skyld og nyd den med et sugerør. 

Velbekomme 🙂

Jeg glæder mig meget til, at producere mange flere spændende juices, og andre sunde madvarer fyldt med frugt og grønt.

Har du en juicer eller har du tidligere prøvet en juicer?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *