Min 3 årige pige og jeg har været i gang med at bage små grisebasse boller.
Det foregik helt på hendes primisser og med hendes kreative input til, hvordan en gris skal se ud 😉
Opskriften vi brugte, er den samme, som jeg brugte i mit tidligere indlæg “Hunde til fødselsdag i børnehave”
Her er opskriften
Bagte Grisebasser ca 16 stk
1 pakke gær (50g)
3 dl. mælk
120 g smeltet smør/bagemargarine
1 æg
1 spiseske sukker
1 teskefuld salt
400 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
lidt mælk til pensling
Tulle er så klar til at bage 🙂
Sådan gør du :
Mælken varmes så den er fingervarm og gæren smuldres i
Resten af ingredienserne blandes i og melen kommes i til sidst
Dejen æltes godt. Gerne i en røremaskine, hvis dette haves.
Alle ingredienserne er blandes i røremaskinen og der bliver nysgerrigt fuldt med i i processen.
Sådan gør du
Rul dejen ud med en kagerulle og find et glas til udstikning, som passer i den størrelse du gerne vil have grisebasserne skal have.
Skær et lille indhak på toppen af hovedet af grisen og buk ørerne ned.
Lav en næse og 2 øjne, sæt disse på hovedet. Stik næsbore og øjne ud med en spids genstand efter de er påsat grisen. På den måde sidder øjnene og næsen bedre fast på hovedet.
Jeg skar også en skive af en pølse istedet for dej, til og bruge som næse på et par af grisebasserne.
Grissebassebollerne formes til ca. 16 stk. og hæver i ca. 15-20 min
Pensles med mælk inden bagning.
Bages i varmluftsovn ved 190 grader i ca. 12 min. ( Hold øje med om de skal have lidt mere. Kommer an på ovnen)
Velbekomme 🙂
English Recap
My 3 year old girl and I have been baking some cute pigs buns.
The recipe we used is the same that I used in my previous post “Dogs for birthday in kindergarten”